Gotowanie

Barszcz z kapustą i ziemniakami


Poszatkowaną białą kapustę ( 1kg ) zagotować, odcedzić, zalać wodą (1,5l) ugotować kapustę do miękkości, dodać dobrze rozmieszany biały barszcz zbożowy ( 0,5l), przyprawic do smaku, dodać 2-3 łyżki śmietany.

Osobno ugotować ziemniaki ( 1,5kg). Utłuc. Puere ziemniaczane przełożyć i dobrze "ubić" w połowie talerza. Druga połowę wypełnić barszczem z kapustą. Całość polać utopioną słoninką z cebulką.


Barszcz Biłgorajski (tradycyjny barszcz wielkanocny)


Do talerza z rozdrobnionymi plasterkami kiełbasy, mięsa gotowanego, szynki, twarogu oraz jajka na twardo dodać strugany surowy chrzan, zalać wrzącym białym barszczem bezpośrednio przed podaniem do stołu. Barszcz sporządzić jak w/w zbożowy czysty bez użycia części stałych (bez mąki).

http://przezycza50.pl/?page_id=47

czad, mnóstwo przepisów :)

Krewetki:
http://magazyn-kuchnia.pl/magazyn-kuchnia/56,123978,13282086,Aromatyczne_curry_z_krewetkami,,2.html

http://sbsdiy.com/egg-stuffed-potato-pot-meal/

wygląda mniam:
http://www.inspiredbycharm.com/2013/09/braided-nutella-bread.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz